Gips är borta nu :D

Åkte till stallet och släppa ut alla hästarna sen körde jag hem för jag hade så bråttom. När det var ca 600m kvar tills jag e hemma, såg lastbilen stod mitt i vägen, hjulen satt fast i diket. Jag tänkte fan jag måste hinna lämna bilen i verkstad & ta buss till sjukhuset för dom  ska ta bort gipset. 
Tog en lååång omväg i onödan och byter om kläder i hemma... 
Lämnade bilen på verkstad och hoppades att bilen är klar till kväll!!
Gick till busshållplatsen och såg att bussen kommer om 25min och ska vara i sjukhuset om 30 min -.- jag hinner fan ej!! -.-
Min världens bästa älskling kör från jobbet och hämtade mig. kom precis i tid i usö :D 
Blev så överlycklig och ta bort gipset men det är så ömt. Det gör ont och röra sig men hoppas går över snabbt med sjukgymnastik i 2 veckor.. 
Min underbara vän Malin hämtade mig på usö och körde till stallet. Jaguar och Malin skötte sig perfekt i ridhuset, fick göra många olika övningar tex, tempoväxlar i alla gångarter,skänkelvikning, jobba i volt , halt, och lite annat också :D Malin är nöjd med min nya dressyrsadel :D
Skjutsade mig hem efteråt. Tusen tack!! 

Bilen blev äntligen klar från verkstad så kan jag köra igen! :D 
Nu ska inte bilen läcka mer från glykol. Dom fick köpa slangvärmare så motorvärmare funkar nu igen äntligen! 
Blev pizzamys med älskling på kvällen, vilken bra dag idag :D 
Gips bort, bil funkar bra och underbara Malin & Patrik räddade min dag pga slipper åka med buss :D vill aldrig åka i buss usch :p 



Där är en röntgadbild , man ser att den e brutet. 




Mysfik med Matilda

Jag har varit i Marieberg med Matilda idag :) mysfik och gå lite runt på olika affären. 
Kände att jag behöver ta hand om mitt hår ordentligt nu innan jag tappar alla håret :p
Köpte grön bed head schampoo & balsam som är bra mot slitet och tunn hår. 
Loreal inpackning som är bra mot slitet och trött hår. 
Får använda inpackning i ca 10min-1 timme för få bättre i håret sen skölja av, balsam till sist :)
Köpte rosa bed head för en vecka sedan för få mer volym i håret för mitt hår är väldigt tunt. 
Tänkte använda gröna i vardagar och rosa på helger. Och även fläta håret innan jag sover. Får väll se om jag ser något skillnad om halvt år. 
Köpte även mascara, hoppas den är bra med! 



 

Sharpman sadelinpassning

Sharpman sadelprovning 28/1

Malin och jag åkte till Täby och provar lite olika dressyrsadlar till min häst. Min andra dressyrsadel Bates innova ligger ej så bra på min häst tyvärr så jag hade haft den sadel i kort stund bara. Bates sadel är jätte skön men ligger ej så jätte bra på min häst. Man märkte när han rider i dressyr så ville han ej röra sig lika mycket som min nya hoppsadel. Han är också stel i munnen och sadel ligger lite för långt fram vid hans bogbladet så sadel trycker där så vill han inte röra sig.
Dom har ca 25 dressyrsadlar med sig. Dom undrade hur jag vill ha för sadel så jag sa gärna mycket stöd, svart sadel, bättre grepp för mina benen. Min ben rör sig hela tiden om har ej bra grepp, stövlar hjälper faktiskt mycket men vill kunna rida ibland utan stövlar också. 

Provade första dresdyrsadel är svart crown lynx , tyckte inte om den så mycket, har mina skänklar så långt bak och hittade ej bra balans heller.

Andra sadel 
Minns inte vad sadel heter tyvärr men den var iaf svart. Den var buffel skinn vid säte och framkåpan. Tyckte sadel var helt ok men kostade 20 tusen så det var lite för dyrt. Satt bra i den iaf men inte den bästa känslan. 
 
Tredje sadel är brun Jaguar 
Coolt att sadel heter Jaguar och min häst heter det också ;)
Den sadel var för vidd och gillar ej färgen heller. Brun dressyrsadel är det värsta jag vet.

Fjärde är svart Crown ideal, beg var den från 2011 men såg helt ny ut. Såg att sadel har typ inga stöd så jag tänkte äsch ingen idé och testa för jag har så svårt hitta balans på sadel om det finns typ inga stöd. 
Satt upp på Jaguar med den sadel , gillade den direkt och hade jättebra grepp i både trav & galopp! Man hittar direkt balans och mina skänklar var stilla också vilket ovanligt! :) frågade lite om sadel så den hade kalvskinn vid säte och framkåpan vilket man får bättre grepp i. 

Femte sadel är svart crown ideal special 
Han som jobbar hos sharpman och han sa det var nästan samma som ideal som jag testade precis innan. Dock hade den mer stöd i och är helt ny. Tyckte sådär om den sadel så jag avbröt direkt när jag travade i några varv. Min skänklar var inte stilla och känns konstigt när man tar lätt sits med den sadel, usch...

Jag sa att jag vill iallafall köpa crown ideal för det känns så perfekt på mig. Dom provade att ha padd under dressyrsadel och se hur det sitter. Jag bad Malin att hon kan rida så kan jag se hur sadel ligger och hur Jaguar röra på sig. 
Malin satt upp och såg mycket bättre ut än innova, Jaguar var direkt mjuk att gå i form och sadel satt också perfekt.
Priset på sadel var inte så farligt faktiskt , sadelutprovning har höjt pris till 1200kr från 1000 så det var väldigt dyrt! :p provade i Mantorp förra gången så kostade det bara 500kr för att man åker ner. 

Sharpman har även stoppat om min hoppsadel för det är dags och har fortfarande garanti på det. Jag ska komma tillbaka typ i september igen och stoppa om mina båda sadlar :D
Det är så svårt att hitta sadlar, jag har provat massor olika sadlar till Jaguar. Men nu har jag äntligen hittat 2 bra och nya sadlar så jag vet att det passar på Jaguar ! :D




RSS 2.0